//Tanden bleken
Tanden bleken 2018-11-20T16:30:47+01:00
Onze praktijk Online inschrijven

Tanden bleken

Met het bleken van tanden kunt u precies de kleur wit krijgen in uw gebit die u wilt. Andere methoden kunnen slechts een tijdelijk resultaat geven of uw gebit beschadigen. Bij Leidse tandartsen bent u verzekerd van een mooi wit gebit zonder dat uw tanden beschadigingen oplopen. Onze bleekbehandelingen gebruiken minder waterstof peroxide om het glazuur te beschermen en ervoor te zorgen dat na een behandeling de kans op cariës (gaatjes) niet vergroot wordt.

Wanneer kunnen tanden gebleekt worden?

Het is belangrijk dat het gebit gezond is en in een goede staat verkeert voordat tanden gebleekt kunnen worden. De tandarts en eventueel de mondhygiëniste zullen dit van tevoren controleren. Wanneer u gebit klaar is om een behandeling te starten zal de kleur van uw gebit worden opgemeten. Vervolgens kunt u zien op een schaal van kleuren wat u kunt verwachten van de behandeling. Het uiteindelijke resultaat van tanden bleken hangt af van uw glazuur. Het glazuur reageert bij elke patiënt anders op de bleek gel.

Het bleken van het gebit duurt ongeveer twee uur. Daarna kunt u met uw nieuwe glimlach naar huis zonder last te hebben van een verdoving of andere kwalen in de mond.

Belangrijke informatie over tanden bleken

Tijdens een bleekbehandeling worden kronen, bruggen en vullingen niet mee gebleekt. Wanneer u dus implantaten heeft die zichtbaar zijn in uw glimlach zal dit een kleurverschil geven. Wij raden aan om het gebit dus eerst te bleken en pas daarna implantaten te laten plaatsen om kleurverschil te voorkomen.

Tot 24 uur na een behandeling mag u alleen wit eten en drinken consumeren. Het glazuur zal namelijk erg gevoelig zijn voor kleur na een bleekbehandeling en snel kleurstoffen opnemen.

Heeft u last van teruggetrokken tandvlees en ligt u wortel bloot, dan worden deze niet mee gebleekt. Deze worden dan afgedekt om de gevoeligheid te verminderen.

Heeft u vragen over het bleken van het gebit neem dan contact op met onze praktijk. Wij staan voor u klaar!

Leidse Tandartsen

Online inschrijven 071 513 5273

Call Now Button
Translate »