Angst tandarts Leiden

Home » behandelingen » tandartsangst

Wij nemen de tijd voor u

Tandartsangst

Tandartsangst iedereen kent het wel. Angst voor de tandarts komt zeer veel voor. In sommige gevallen zorgt de angst er zelfs voor dat men de tandarts liever niet meer bezoekt. Het bezoek aan de tandarts uitstellen kan helaas niet anders dan resulteren in ernstige tandheelkundige problemen.

De angsttandarts Leiden

Om dit te voorkomen zijn onze tandartsen getraind in het behandelen van patiënten met angst voor de tandarts of te wel tandartsangst. Samen kijken we naar de oorzaak van de angst en stellen we een plan op om deze aan te pakken. Het wegnemen van de angst is de meest duurzame oplossing voor de patiënt en daar werken we dus graag samen naar toe. Door middel van angstbegeleiding zijn wij in staat om uw wensen voor een gezonde mond te realiseren. Wij nemen de tijd voor u en u hebt ten alle tijden de controle tijdens de behandelingen.

Wat kunt u zelf doen als u angstig bent?

  • Laat ons weten dat u angstig bent, vermeld dit bij het maken van een intake zodat we meer tijd voor u kunnen inplannen.
  • Bespreek uw angst, probeer hierin zo specifiek mogelijk te zijn en vertrouw op de tandarts. Wij zien veel mensen met angst en er is niks om u voor te schamen.
  • Realiseert u zich dat er tijdens de intake nog geen behandeling plaatsvindt.
  • U hebt de controle en bepaalt wat er gebeurd, bespreek dus duidelijk met de tandarts wat u ervaart zodat hij hier tijdig op in kan haken.

Begeleiding bij tandartsangst

Voor heel veel mensen blijft het moeilijk om de stap te zetten om naar de tandarts te gaan. Het bezoek aan de tandarts wordt jarenlang ontweken, waardoor problemen in de mond steeds heviger worden. Berust u in het feit dat twintig procent van de mensen kampt met angst voor de tandarts.

Gelukkig kunt u tegenwoordig steeds beter worden geholpen, technieken gaan vooruit en behandelingen kunnen pijnloos uitgevoerd worden. Bij Leidse Tandartsen beloven we dat stap voor stap de angst zal worden weggenomen totdat u met een veilig gevoel in de tandartsstoel kunt zitten.

Maak een afspraak

Formulier Contact section