Cosmetische tandheelkunde

Home » behandelingen » cosmetische tandheelkunde

Cosmetische tandheelkunde

Een stralende witte glimlach kunnen wij voor u verzorgen bij Leidse tandartsen. Wij vinden het heel belangrijk dat u tevreden bent met uw gebit en daar horen knappe witte tanden natuurlijk bij. De cosmetische tandheelkunde is gericht op het bereiken van een compleet gebit met stralende witte tanden.

Behandelingen binnen de cosmetische tandheelkunde zijn erop gericht de tanden en kiezen van wortel tot glazuur te repareren en te verfraaien.

Implantaten

Implantaten worden gebruikt om ontbrekende wortels van tanden en kiezen te vervangen. Implantaten worden toegepast wanneer tanden en kiezen ontbreken. Zo kan er een kroon, brug of overkappingsprothese worden geplaatst. Implantaten worden gemaakt van lichaamsvriendelijke materialen en worden soms voorzien van een keramische laag.

Bij Leidse tandartsen wordt er nauw samengewerkt met een implantoloog. Wanneer de tandarts het een verstandige keuze vindt om implantaten toe te passen zal u door verstuurd worden naar deze implantoloog voor een intake gesprek. Dit kan allemaal binnen de praktijk, u hoeft hiervoor dus niet ergens anders heen.

Kronen en bruggen

Kronen zijn kapjes van porselein of metaal, die precies over uw afgeslepen tand of kies past. Kronen worden toegepast wanneer het niet meer mogelijk is om vullingen te plaatsen of om tanden en kiezen te behouden. Het uiterlijk van het gebit kan ook worden verfraaid door toepassing van een kroon, bijvoorbeeld bij verkleuringen of slecht gevormde tanden en kiezen.

Een brug vervangt één of meerdere tanden en kiezen. Een brug wordt bevestigd aan twee tanden of kiezen voorzien van kronen. Met de toepassing van een brug kan de kauwfunctie van het gebit worden verbeterd en scheefgroei van tanden en kiezen kan worden voorkomen.

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervanging van uw tanden en kiezen. Zij imiteren de originele vorm en functie van het gebit.

Tanden bleken

Wanneer men een lichtere kleur van tanden wil hebben kan de patiënt kiezen voor het bleken van het gebit. In onze praktijk is dit mogelijk bij onze mondhygiëniste die hiervoor getraind is. Zij zal tijdens en eerste afspraak bekijken of het bleken mogelijk is met uw mondgezondheid en welke kleur u hiermee kunt behalen.

De behandeling tanden bleken neemt ongeveer twee uur in beslag.

Maak een afspraak

Formulier Contact section