Facings 2018-11-20T16:08:39+01:00
Onze praktijk Online inschrijven

Facings

Uw natuurlijke glimlach is voor ons erg belangrijk. Met cosmetische tandheelkunde is het mogelijk het zelfvertrouwen in uw glimlach te herstellen om glimlachend door het leven te gaan. Bij Leidse tandartsen streven wij ernaar restauraties van het gebit zo natuurlijk mogelijk aan te laten sluiten op de rest van uw gebit. Het bereiken van een natuurlijke glimlach die aansluit op uw gebit vereist vakmanschap, bij Leidse tandartsen bent u verzekerd van een mooi resultaat.

Natuurlijke glimlach met facings

Binnen de tandheelkunde worden facings toegepast om tanden te repareren of om tanden te verfraaien. Facings zijn een nieuwe laag die over uw tanden worden geplakt en vervolgens worden geslepen door de tandarts in de juiste vorm. Een facing kan gemaakt zijn van keramiek of van kunsthars en heeft een natuurlijk witte tandkleur. U kunt de kleur met uw tandarts voor de behandeling doornemen om te kijken wat het beste past in uw gebit.

Facings worden binnen de cosmetische tandheelkunde dus voor twee doeleinden gebruikt:

  • Het repareren van beschadigde of gebroken tanden;
  • Het esthetisch verfraaien van het gebit.

Verschillende soorten facings

Facings kunnen gemaakt worden van twee soorten materialen: Keramiek en kunsthars. De verschillen tussen deze twee materialen ligt in de aanbreng van de facing tijdens de behandeling en de eigenschappen van de uiteindelijke facing. De behandeling bij een facing gemaakt van kunsthars is minder in grijpend en het effect van de behandeling is beter voorspelbaar. Keramische facings moeten worden gemaakt in een laboratorium en zijn beter bestand tegen tandaanslag.

Wanneer u facings wilt combineren met een andere cosmetische behandeling zoals tanden bleken of het plaatsen van een kroon is het goed om dit met de tandarts te bespreken. De volgorde van behandelingen juist laten verlopen voorkomt kleurverschillen.

Facings van kunsthars

Tijdens een bezoek aan de tandarts kan er gekeken worden wat de kleur van een facing gemaakt van kunsthars moet worden. Hoe de tand er na aanbreng van de facing uit zal zien kan de tandarts u direct laten zien. Wanneer u tevreden bent kan de behandeling beginnen. De tandarts zal een dun laagje van uw tand afslijpen om ruimte te maken voor de facing. Vervolgens wordt de tand behandeld met een middel om de tand goed schoon te maken en wordt er een hechtlaag aangebracht.

De kunsthars wordt aangebracht op de tand en de tandarts zal deze globaal in de juiste vorm boetseren. Met gebruik van een uv-licht wordt het kunsthars verhard. Nu kan de tandarts de tand in de gewenste vorm slijpen en uiteindelijk polijsten. Zodra de facing klaar is kunt u het resultaat meteen bekijken en eventueel kunnen er nog aanpassingen worden gemaakt.

Facings van keramiek

Anders dan bij een facing van kunsthars wordt een facing van keramiek gemaakt in een tandtechnisch laboratorium. Als u kiest voor een facing van keramiek laat de tandarts u kleurenstalen zien om te kijken wat het beste past. Uw tandarts kan u hier goed over adviseren.

Tijdens de behandeling wordt een laag van de tand weggeslepen en een wordt een deel van het glazuur weggeslepen. Dit is nodig omdat een facing van keramiek dikker is dan een facing van kunsthars. De tand wordt hierna behandeld met een zuur om deze schoon te maken en vervolgens wordt een hechtlaag aangebracht. Als laatst wordt de keramiek facing aangebracht en deze hoeft niet meer geslepen te worden.

Het voordeel van een keramische facing is dat deze beter bestemd is tegen tandaanslag.

Er zijn meerdere beweegredenen om het gebit esthetisch te verfraaien. Heeft u vragen en/of wilt u zich aanmelden voor een intake afspraak, neem dan contact met ons op.

Op uw eerste afspraak kunnen wij al uw vragen beantwoorden.

Leidse Tandartsen

Online inschrijven 071 513 5273

Call Now Button
Translate »