//Mondhygiëne en Parodontologie
Mondhygiëne en Parodontologie 2018-11-20T14:57:03+01:00
Onze praktijk Online inschrijven

Mondhygiëne en Parodontologie

Waar de tandarts zorgt voor gezonde tanden, is de mondhygiëniste er om uw overige mondverzorging aan te pakken. Zo voert een mondhygiëniste gebitsreinigingen uit, kijkt zij naar de gezondheid van uw tandvlees en gaat preventief met u aan de slag om tandbederf of tandvleesaandoeningen te voorkomen én te bestrijden.

Mocht u toch tandvleesontsteking hebben, zoals bijvoorbeeld parodontitis, kan onze mondhygiëniste samen met u een plan opstellen om de ontsteking aan te pakken en te genezen.

Bij parodontitis spreken we van een ontsteking die verder gaat dan het tandvlees. Deze kan echter lang onopgemerkt blijven omdat het in het zelden pijnklachten meebrengt. Wel zorgt het voor rood, slap of gezwollen tandvlees, bloedend tandvlees bij het poetsen of eten en terugtrekkend tandvlees. Ook een vieze smaak of slechte adem kunnen hierop duiden.

Wanneer het onopgemerkt blijft, doordat u bijvoorbeeld bezoek aan de tandarts of mondhygiëniste uitstelt, kunnen er ernstige klachten ontstaan zoals het los gaan staan van tanden en kiezen en in een later stadium zelfs het verlies van deze elementen. Tijdige behandeling door onze mondhygiëniste kan dit voorkomen en zelfs volledig genezen.

Leidse Tandartsen

Online inschrijven 071 513 5273

Call Now Button
Translate »