Kindertandarts Leiden

Home » behandelingen » kindertandarts

Kinderen

Onze tandartsen zijn zeer bedreven in het werken met kinderen. Schrijf uw kind zo vroeg mogelijk in en neem hem of haar mee vanaf twee à drie jaar. De tandarts zal dan beginnen met sessies om te wennen aan de tandarts. Hierbij wordt er op speelse wijze kennisgemaakt (in de behandelstoel) en gekeken naar de instrumenten, waar kindvriendelijke termen voor gebruikt worden. De sessies worden op een speelse wijze, zonder dwang benaderd, waarbij de tandarts ernaartoe werkt om in de mond van het kind te mogen kijken.

Als ouder is het belangrijk dat u uw eventuele eigen angst niet op het kind overbrengt. Neem het kind dus alleen mee als er een ontspannen sfeer is, zoals bij een controle of met de ouder die niet angstig is. Probeer ook thuis de termen van de tandarts aan te houden, om het kind niet verwarren.

De kindertandarts

Een kindertandarts is opgeleid om kinderen stapsgewijs aan de tandarts te laten wennen. Hij zal een vertrouwensband maken met het kind om ervoor te zorgen dat er geen angst voor de tandarts ontstaat en de mondzorg van een vroeg stadium kan beginnen. De kindertandarts legt alles wat te maken heeft met de tandarts in kindvriendelijke termen uit en neemt het kind stapsgewijs door eventuele behandelingen en controles mee.

In principe werkt de kindertandarts net als een gewone tandarts, maar hij legt ook goed uit hoe bijvoorbeeld poetsen werkt en waarom het zo belangrijk is bij de tandarts langs te gaan. Bij Leidse Tandartsen zijn we een groot voorstander van vroeg met mondzorg te beginnen. Immers jong geleerd is oud gedaan!

De mondhygiënist

Kinderen worden voor 100% vergoed in de basisverzekering om naar de mondhygiëniste te gaan. Wanneer uw kind dus vertrouwd is met de tandarts is het slim om ook afspraken bij de mondhygiëniste te maken. Hier kan uw kind goed leren hoe er gepoetst moet worden en hoe er een goede mondhygiëne gerealiseerd kan worden. Bij Leidse Tandartsen zijn wij een groot voorstander van voorkomen is beter dan genezen. Een bezoek aan de mondhygiëniste mag hier niet bij ontbreken.

Maak een afspraak

Formulier Contact section