Kroon & brug

Home » behandelingen » kroon brug

Kronen en bruggen

Kronen en bruggen kunnen worden geplaatst wanneer er een implantaat is geplaatst. Kronen en bruggen hebben de functie om het gebit te verbeteren qua functie of qua uiterlijk. Het maakt het mogelijk om tanden en kiezen die zijn afgebroken, beschadigd zijn of om andere redenen niet meer hun functie volbrengen te vervangen.

De brug

Een kroon is een kapje van metaal of porselein, dat precies over uw afgeslepen tand of kiest past. Dit kan nodig zijn wanneer het door omstandigheden niet meer mogelijk is om een reguliere vulling te maken of om een tand/kies duurzaam te behouden. Ook kan het bedoeld zijn om het uiterlijk van uw gebit te verbeteren, bij bijvoorbeeld verkleuringen of slecht gevormde tanden. Een andere reden is de functionaliteit van een tand of kies te herstellen, hiermee wordt de kauwfunctie bedoeld.

Het uiteindelijke resultaat van een kroon is dat u een volledig functionele tand of kies heeft die past in een mooi wit gebit.

Bruggen

Een brug is een vervanging van één of meer tanden en/of kiezen. Deze zit vast aan twee of meer pijlers. De pijlers zijn afgeslepen tanden of kiezen met kronen erop aan weerszijden van de open ruimte van de ontbrekende tand of kies. De brug bestaat dus uit twee of meer kronen en het deel dat wordt overbrugd, ook wel de “dummy” genoemd. Met een brug kunnen meerdere tanden of kiezen tegelijk worden vervangen. Dit zorgt voor een betere kauwfunctie van de mond en een fraaier uitziend resultaat.

Een brug kan nodig zijn om beter te kunnen kauwen, om te voorkomen dat de overige tanden en kiezen scheef gaan staan of uitgroeien en om het uiterlijk van uw gebit te verbeteren.

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervanging voor tanden en kiezen. Ze lijken zoveel mogelijk op de originele vorm van uw tanden of kiezen en benaderen ook de functie.

 

Maak een afspraak

Formulier Contact section