Parodontologie

Home » behandelingen » parodontologie

Mondhygiëne en parodontologie

Waar de tandarts zorgt voor gezonde tanden, is de mondhygiëniste er om uw overige mondverzorging aan te pakken. Zo voert een mondhygiëniste gebitsreinigingen uit, kijkt zij naar de gezondheid van uw tandvlees en gaat preventief met u aan de slag om tandbederf of tandvleesaandoeningen te voorkomen én te bestrijden.

Mocht u toch tandvleesontsteking hebben, zoals bijvoorbeeld parodontitis, kan onze mondhygiëniste samen met u een plan opstellen om de ontsteking aan te pakken en te genezen.

Bij parodontitis spreken we van een ontsteking die verder gaat dan het tandvlees. Deze kan echter lang onopgemerkt blijven omdat het in het zelden pijnklachten meebrengt. Wel zorgt het voor rood, slap of gezwollen tandvlees, bloedend tandvlees bij het poetsen of eten en terugtrekkend tandvlees. Ook een vieze smaak of slechte adem kunnen hierop duiden.

Wanneer het onopgemerkt blijft, doordat u bijvoorbeeld bezoek aan de tandarts of mondhygiëniste uitstelt, kunnen er ernstige klachten ontstaan zoals het los gaan staan van tanden en kiezen en in een later stadium zelfs het verlies van deze elementen. Tijdige behandeling door onze mondhygiëniste kan dit voorkomen en zelfs volledig genezen.

Mondhygiënist die u ondersteund

Onze mondhygiëniste kan ook adviseren over het juiste gebruik van tandenborstels, tandpasta, ragers, floss en andere mondverzorgingsproducten. Door middel van een persoonlijk behandelplan, gericht op uw specifieke mondgezondheidssituatie, wordt er gewerkt aan het optimaliseren van uw mondhygiëne ook dit is een aspect van mondhygiëne en parodontologie.

Bij Leidse Tandartsen bieden wij tevens behandelingen aan op het gebied van parodontologie. Hierbij wordt er specifiek gekeken naar het genezen en voorkomen van tandvleesaandoeningen. Parodontitis is een aandoening die ontstaat als gevolg van tandplak en tandsteen dat zich ophoopt tussen de tanden en het tandvlees. Als deze aandoening niet tijdig wordt behandeld, kan het leiden tot het verlies van tanden en kiezen.

Advies ter preventie

Onze mondhygiëniste kan u helpen bij het voorkomen en behandelen van parodontitis. Dit kan onder andere door middel van het verwijderen van tandsteen en tandplak, het uitvoeren van dieptereinigingen of het geven van instructies over een goede mondverzorging. Ook kan zij u voorzien van tips om uw tandvlees gezond te houden, zodat u een stralende glimlach behoudt.

Maak nu een afspraak bij Leidse Tandartsen voor een grondige mondhygiëne behandeling en ontdek wat onze mondhygiëniste voor uw mondgezondheid kan betekenen.

Maak een afspraak

Formulier Contact section