Periodiek mondonderzoek

Home » behandelingen » Periodiek mondonderzoek

Periodieke controle

Het periodieke mondonderzoek (PMO), of in de volksmond ook wel tandarts controle genoemd, is de periodieke controle die normaliter eens in het half jaar uitgevoerd wordt. Bij kinderen kan dit verschillen van eens in de drie maanden, tot eens in de zes maanden. Het is een preventieve controle die belangrijk is om vroegtijdig eventuele problemen te herkennen. Tijdens deze controle wordt er onder andere gekeken naar de aanwezigheid van cariës, gebitsslijtage en tandvleesproblemen. Ook kan de tandarts u feedback geven als uw plakbeheersing onvoldoende is.

Periodieke controle voor een optimaal gebit

Naast het herkennen van problemen, is de tandarts controle bij Leidse Tandartsen ook belangrijk voor het behouden van een gezond gebit. Tijdens de controle zal de tandarts uw gebit grondig reinigen en polijsten. Ook kan er een fluoridebehandeling worden uitgevoerd om uw tanden te beschermen tegen cariës. Indien nodig zal de tandarts ook röntgenfoto’s maken om mogelijke problemen te identificeren die niet zichtbaar zijn met het blote oog.

Het is belangrijk om regelmatig het PMO te ondergaan om het gebit in optimale conditie te houden. Zo voorkomt u dat kleine problemen ongemerkt kunnen uitgroeien tot grote en kostbare problemen. Het niet regelmatig ondergaan van het PMO kan leiden tot tandbederf, tandvleesproblemen en zelfs het verlies van tanden of kiezen.

Preventieve tandheelkunde in Leiden

Bij Leidse Tandartsen staat preventieve tandheelkunde hoog in het vaandel. Onze ervaren tandartsen en mondhygiënisten streven ernaar om u tijdens het PMO de best mogelijke zorg te bieden. Ons team van specialisten zal u tijdens de controle informeren over hoe u uw gebit het beste kunt verzorgen en wat u kunt doen om eventuele problemen te voorkomen.

Maak nu een afspraak voor een periodiek mondonderzoek bij Leidse Tandartsen en houd uw gebit gezond en stralend!

Maak een afspraak

Formulier Contact section